Stiri crestine

23 Decembrie 2011»
11 Decembrie 2011»
10 Decembrie 2011»
7 Decembrie 2011»
6 Decembrie 2011»

23 Decembrie 2011

Caci un Copil ni s-a nascut”: Mesajul Federatiei Europene Baptiste

Este foarte usor sa ajungem impovarati de provocarile cu care Federatia Europeana Baptista se confrunta in preajma sarbatorii Nasterii Domnului in 2011:  criza financiara prelungita din Europa, incertitudinea politica din Orientul Mijlociu, conflictul din Siria si situatia celor care se confrunta cu persecutia in Asia Centrala. In toate aceste tari afectate avem prezente comunitati baptiste care cauta sa fie credincioase chemarii de a marturisi si sa vorbeasca societatilor in care traiesc.

Sarbatoarea Adventului care se concentreaza in special pe profetiile lui Isaia, pe lucrarea lui Ioan Botezatorul si pe cantarea Mariei ne reaminteste ca incertitudinile cu privire la prezent si la viitor nu sunt lucruri noi pentru oamenii lui Dumnezeu. Intr-o astfel de lume revine mesajul lui Dumnezeu care nu a stat departe, ci a venit ca Emanuel – Dumnezeu cu noi. De-a lungul anului am auzit istorii remarcabile ale modului in care Dumnezeu chiar este cu noi si se implica in situatiile complexe prin care trec bisericile baptiste si Uniunile din cadrul Federatiei Europene Baptiste.

Avem amintiri foarte placute de la intalnirile Consiliului Executiv care a avut loc in septembrie in Tara Sfanta. Acum, de Craciun, ne imaginam ca suntem prezenti in Betleem si Nazaret inca o data si ne rugam pentru aceste locuri si pentru fratii si surorile noastre in Hristos care sunt marturisitori in acele situatii extrem de complexe.

Presedintele Federatie Europene Baptiste, Hans Guderian si asistenta Secretarului general, Helle Liht, se alatura in a ura intregii familii din cadrul Federatiei Europene Baptiste un foarte fericit si binecuvantat Craciun in bisericile si in familiile voastre. Fie ca pacea si bucuria acestui Craciun sa ramana cu noi si sa ne incurajeze si sa ne dea speranta in anul care vine.

Tony Peck

Secretar general

http://revistacrestinulazi.ro

_______________________________________________________

Biblii pentru copiii romani din Ungaria

Pe lângă felicitări, premii şi diplome, fiecare dintre cei 20 de elevi români din Ungaria, participanţi la faza finală a Concursului de ortografie „Gheorghe Martin” desfăşurat la Micherechi, au primit câte o Biblie cu ilustraţii pentru copii.

Bibliile ilustrate pentru copii au fost înmânate în numele Bisericii baptiste din Micherechi de secretarul Gheorghe Ruja care, printr-un discurs relatat şi de publicaţia online „Foaia Românească”  a felicitat copiii pentru rezultatele deosebite de la concursul de ortografie în limba română şi a vorbit despre implicarea bisericii în activităţile comunităţii româneşti din Ungaria.

Mai multe detalii AICI

__________________________________________________________________________________________

Bisericile vor sa lucreze impreuna la intarirea Europei

Praga – În cadrul unei întâlniri a liderilor Federaţiei Baptiste Europene (EBF), ce a avut loc în data de 5 decembrie 2011 la Praga, Hans Guderian, preşedintele EBF, a susţinut faptul că bisericile din Europa, care sunt reprezentate dincolo de graniţele naţionale, sunt împreună responsabile pentru succesul Europei.
Federaţia Baptistă Europeană cuprinde 57 de Uniuni Baptiste, cu un total de 850,000 de membri în Europa şi Orientul Apropiat. Toate aceste biserici trebuie să ia măsuri ca, dincolo de discuţiile despre crizele financiare şi economice, Europa să fie umplută cu viaţă. „Trebuie să ne reamintim reciproc cât de bună este Europa pentru noi”, a sugerat Guderian. Conştientizarea avantajelor interacţiunii transfrontaliere a fost pierdută. „Pacea, reconcilierea, comunitatea – acestea sunt valori importante, pentru care trebuie să luptăm continuu,” a anuntat Guderian.

Mai multe detalii AICI

Radio ALT FM in misiune la Bisericile din Arad

Program luna decembrie 2011
Sambata, 10 decembrie, ora 16,00: Biserica Adventista Betel (Vlaicu, str. Poetului)
Duminica, 11 decembrie, ora 17,00: Biserica Penticostala Pe Stanca (Soimos)
Joi, 15 decembrie, ora 18,00: Biserica Penticostala Betania (Gradiste)
Sambata, 17 decembrie, ora 18:oo : Biserica Penticostala Gloria (Bujac)
Duminica, 18 decembrie, ora 18:oo : Biserica Baptista Dragostea (str. Dorobantilor)
Joi, 22 decembrie, ora 18:oo : Biserica Baptista Maranata (Micalaca)
Joi, 29 decembrie, ora 18:oo : Biserica Baptista Betel (Gradiste)

Domnul sa va binecuvanteze!
Va asteptam cu drag,
Redactor Ion Damian
www.altfm.ro

__________________________________________________________________________________________

Concert de Colinde la Lipova, 18 decembrie

Biserica Crestina Baptista Lipova, str. Damsescu nr.21, organizeaza un Concert de Craciun cu participarea copiilor, fanfarei si a corului mixt.

__________________________________________________________________________________________

10 Decembrie 2011

Uzbekistan: Copiilor nu li se permite să ia parte la întâlniri de închinare

Autorităţile din oraşul uzbekistan Angren au  avertizat comunităţile locale religioase să nu fie implicate în prozelitism  nespecificat, sau activitate misionară, dar în acelaşi timp copiilor nu le este  permis să ia parte la întâlnirile de închinare, raportează Forum 18.
Saidibrahim Saynazirov, şeful adjunct al Administraţiei, a făcut cereri la o  reuniune a reprezentanţilor din comunităţi religioase variate. Dumnealui a  cerut, de asemenea, ca comunităţile să îi ofere liste cu membrii acestora. Mulţi  de la această întâlnire nu au fost de acord cu acest lucru din cauza   presiunii autorităţilor împotriva membrilor individuali. Când a fost  întrebat care este baza legală a cererii listelor, Saynazirov a afirmat că întâlnirea “nu este în lege, dar a recomandat-o să fie făcută”. El a negat  pentru Forum 18 că ar fi cerut comunităţilor liste cu membrii acestora. “Nu am  cerut asemenea liste”, a insistat dumnealui. Însă a admis că ar fi întrebat de  ele.
Cu toate acestea, comunitatea oraşului catolic speră că cel puţin ei vor fi  lăsaţi să fie înregistraţi legal.
Christian Telegraph
Preluare de pe www.stiricrestine.ro


7 Decembrie 2011

Pacea din Afganistan va dura mai mult decât “remedierile rapide”

Afganistan riscă să se deterioreze într-un război civil dacă întâlnirea liderilor guvernului din Bonn va recurge la “măsuri rapide”, avertizează Christian Aid.

Ministrul de externe al Germaniei, Guido Westerwelle a deschis conferinţa în oraşul german ieri de dimineaţă, cu o promisiune făcută Afganistanului: că nu va fi abandonată. Conferinţa s-a concentrat pe implicarea comunităţii internaţionale în Afganistan până la retragerea Forţei de Securitate Asistată Internaţională NATO, respectiv, după retragerea acesteia.

Serena Di Matteo, director al Christian Aid din Afganistan, caută ca liderii guvernului să ia “măsuri concrete” printr-un angajament pe termen lung, care să asigure un proces transparent de pace, şi care să includă o concentrare asupra sărăciei în distribuirea ajutoarelor.

“O pace durabilă, care permite afganilor standarde respectabile de viaţă, demnitate umană, fără conflict şi striviţi de sărăcie, poate fi garantată doar în cazul în care poporul afgan are încredere în proces”, a spus dumneaei. “O reparare a acordului politic riscă un alt război civil.”

Măsurile prioritare includ îmbunătăţirea accesului la servicii de bună calitate de asistenţă medicală, educaţie şi alte servicii de bază. “Un proces de reconciliere adecvat trebuie să fie, de asemenea, pus la loc pentru a putea pronunţa suferinţele drepturilor omului din trecut şi abuzurile îndurate de civilii afgani”, precizează Agenţia de Dezvoltare.

Di Matteo a subliniat necesitatea implicării femeilor în procesul de construire a păcii. “Securitatea din întreaga ţară nu va fi împlinită până când nu va exista o reconciliere de succes între toate părţile implicate în conflict, respectiv, a grupărilor politice, precum şi participarea semnificativă a grupurilor sociale, etnice, inclusiv a femeilor -nu numai convorbirea cu insurgenţii talibani.”

Citeşte mai mult pe: Stiri Crestine.ro » Pacea din Afganistan va dura mai mult decât “remedierile rapide”

__________________________________________________________________________________________

Nigeria protejează căsătoria

Nigeria, cu o populație de 125 de milioane de locuitori, respinge căsătoriile homosexuale, în ciuda amenințărilor pro-homosexualului premier britanic David Cameron.

Săptămâna trecută, Senatul Nigeriei a aprobat o lege care interzice căsătoriile homosexuale și pedepsește cu 14 ani de închisoare pe cei care le încheie. Eveniment semnificativ, având în vedere numărul mare al populației țării. În contrast, țările care au legalizat căsătoriile homosexuale, împreună au 250 de milioane de locuitori. Cum au reacționat cetățenii Nigeriei? Cu satisfacție și bucurie. Unii au sugerat chiar că cei care caută să aibă căsătorii homosexuale să fie executați.

__________________________________________________________________________________________

Ultima ora: Lege restrictiva cu privire la religie a fost aprobata in Kyrgyzstan

Proiectul de lege privitor la religie aprobat de parlamentul din Kyrgyzstan in prima parte a lunii noiembrie (click aici pentru mai multe informatii), a fost semnat si aprobat de catre presedintele Kurmanbek Bakiev, potrivit unei stiri din 13 ianuarie a Forum 18. Liderii religiosi din Kyrgyzstan si-au exprimat ingrijorarea pentru comunitatile lor, mai cu seama pentru cele care au un numar mic de credinciosi. Noua lege cu privire la religie hotaraste ca un numar de 200 de cetateni adulti este necesar pentru a candida la inregistrarea de stat, in vreme ce inainte era necesar numai un numar 10 cetateni.

De asemenea, noua lege interzice implicarea copiilor in organizatii religioase, interzice grupurilor religioase sa-si raspandeasca credinta si interzice distribuirea materialelor cu caracter religios.

Sursa: The Voice of the Martyrs

__________________________________________________________________________________________


6 Decembrie 2011

Daniel Mariș a fost ales rector al Institutului Teologic Baptist din București   

                                                                  

Daniel Mariș s-a născut la data de 30 noiembrie 1967, in orasul Curtici, judetul Arad, intr-o familie de credinciosi baptisti. In anul 1984 l-a marturisit public pe Domnul Isus Hristos ca Mantuitor personal si in luna iunie a aceluiasi an, a fost botezat in Biserica Baptista din Curtici.

In anul 1989 a fost admis ca student la Institutul Teologic Baptist din Bucuresti, instituție pe care a absolvit-o în anul 1993. Daniel Mariș și-a început cariera universitară în anul 1993 parcurgând fiecare etapă profesională. In perioada 2004-2011 a detinut functia de secretar stiintific la facultatea de Teologie Baptista din Universitatea Bucuresti. Începând din 29 noiembrie 2011 a fost ales în funcția de Rector al Institutului Teologic Baptist din București.

Cariera pastorală a început-o imediat după absolvire, in  1993, când a fost ales ca pastor al Bisericii Crestine Baptiste Golgota, alaturi de pastorii Liviu Tiplea si Ioachim Tunea, fiind mai apoi ordinat in slujba, la data de 19 septembrie 1993.

Intre anii 1996-1999, a urmat cursuri postuniversitare in cadrul programului de Master in Teologie la Colegiul “Regent’s Park College” din Universitatea Oxford, obtinand titlul de Master in Teologie la Universitatea Oxford din Anglia. In anul 2006 a obtinut titlul de Doctor in Teologie la Universitatea din Bucuresti.

In paralel cu slujirea pastorala, intre anii 2002-2011 a slujit ca presedinite al Comunitatii Baptiste Bucuresti. In prezent slujeste ca vicepresedinde al Comunitatii Crestine Baptiste de Bucuresti si este membru in Consiliul Uniunii Baptiste din România.

Din anul 1993, este casatorit cu Daniela Cosmina, si Dumnezeu a binecuvantat familia lor in anul 1995 cu un fiu, Andrei Samuel si in anul 2005 cu o fiica , Naomi Beatrice.

Sursa: Revista Crestinul Azi

__________________________________________________________________________________________

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Brunei

Bruneiul este statul cel mai bogat din Asia. Sursa acestei bogăţii este petrolul, care s-a aflat din abundenţă  pe teritoriul ţării. Rezervele uriaşe de altădată, se estimează că se vor epuiza începând cu anul 2020. Bruneiul este condus de aceeaşi familie de mai mult de şase secole.

Religia de stat în Brunei este Shafi’i Islam, o sectă a sunniţilor. Deşi constituţia garantează libertatea religioasă, în realitate însă, practicile religioase ale religiilor non musulmane sunt restricţionate. Convertirea la creştinism este interzisă, literatura creştină nu este permisă, iar guvernul ignoră solicitările creştinilor privind obţinerea autorizaţiilor pentru construcţia de noi biserici. În Brunei sunt autorizate numai trei biserici şi acestea sunt situate numai în zona colonială. Fiindcă noile biserici nu sunt autorizate, creştinii se adună în secret.

O acţiune concertată a autorităţilor a condus la expulzarea unui grup de lideri creştini în 1991, care au fost acuzaţi că au întreprins acţiuni considerate un atac la siguranţa naţională.

Rugați-vӑ pentru:

  • încetarea persecuţiilor generate de autorităţile civile şi religioase din Brunei;
  • creştinii care se adună în ascuns;
  • copiii creştini care învaţă în şcolile de stat controlate de musulmani.

Citeşte mai mult pe: Stiri Crestine.ro » Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Brunei
__________________________________________________________________________________________

Radio Betania Radna – RBR, un nou inceput online

Radio Betania Radna – RBR
Va invitam sa ascultati Radio “Betania” Radna pe http://www.radna.ro/?page_id=34
Program on-line RBR: 11:00 – 22:00
Cu ajutorul lui Dumnezeu, in zilele urmatoare vom dezvolta programul.
Va dorim Craciun fericit!

Life Mission
damianion.wordpress.com