Tineret

PROIECTUL MISIONAR ,,MÂINI CARE AJUTĂ’’

Editia a IV-a la Lipova

 

Prin călăuzirea şi bunătatea lui Dumnezeu, Biserica Creştină Baptistă ,,Betania’’ Radna, din orasul Lipova, a organizat în perioada 4-11 septembrie 2011 proiectul misionar Mâini care ajută, ediţia a IV-a. Zeci de tineri plini de entuziasm din Bucureşti, Haţeg, Simeria, Timişoara, Arad, alături de tinerii din biserica locală, s-au pus la dispoziţia lui Dumnezeu pentru o săptămână, implicându-se în activităţi sociale şi misionare.

În cadrul proiectului s-a derulat şi Campania Naţională de Citire a Bibliei organizata de catre Uniunea Baptista din Romania, prin coordonarea fratelui Alex Vlasin. Astfel, sute de locuitori din oraşul Lipova au primit o Biblie, fiind îndemnaţi să o citească în mod consecvent. După cum declara unul din locuitori: ,,Aţi împânzit tot oraşul!’’ – aceasta ne-am şi dorit, ,,să răscolim oraşul’’, provocându-i pe toţi, indiferent de vârstă şi confesiune, să citească Cuvântul lui Dumnezeu – Evanghelia care transformă vieţi.

De asemenea, în parcul din centrul oraşului s-au desfăşurat evanghelizări şi activităţi speciale pentru copii,  în timp ce tinerii au avut parte de un timp frumos la diversele competiţii sportive.

Privind în urmă, putem spune că am simţit realmente cum Dumnezeu lucrează în dreptul nostru. Am fost şi noi întăriţi şi îmbărbătaţi, văzând lucrările minunate pe care le poate face Domnul cu o mână de tineri care vor să se pună la dispoziţia Lui. Cu bucurie în suflet, cu inima plină de mulţumire şi cu recunoştinţă adusă Domnului, ne dorim să vedem că ceea ce am semănat, aduce rod.

Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi cei care s-au implicat în realizarea acestui proiect şi ne dorim ca fiecare credincios să-şi îndeplinească mai bine menirea de a fi sare şi lumină pentru slava lui Dumnezeu. Va invitam sa va rugati impreuna cu noi pentru intoarcerea la Domnul a sufletelor care au auzit Evanghelia in aceste zile.

Profesor Cristina Ianculescu